-13%

Коптильні гарячого копчення

Мангал барбекю VULKAN PROFI з коптильнею

(3) 11 990 
Додати у кошик
-10%

Коптильні гарячого копчення

Мангал барбекю смокер коптильня VULKAN TIGER

(3) 13 500 
Додати у кошик

Мангали з кришкою

Мангал із кришкою дозволяє готувати не лише шашлик, а й копчене м'ясо чи рибу. Приготування під кришкою страхує надмірне обвуглювання продуктів, при цьому м'ясо повністю пропікається всередині. Якщо ви хочете купити такий пристрій для дачі або пікніків в Україні, ви можете оформити його виготовлення, зателефонувавши нам по телефону. Мангали з кришкою

Особливості конструкції мангалів із кришкою

Які основні деталі такої конструкції та їх форма? Кришка для металевого мангала виготовляється з того ж матеріалу, що і сам корпус (найчастіше це сталь). Кришка може відкидатись назад або повністю зніматися. Відкидаючи або знімаючи кришку, можна контролювати процес приготування м'яса. Форма кришки може бути різною - напівкруглою (у мангалів у формі перевернутого циліндра), у вигляді сегмента кола, прямокутної або квадратної, трапецієподібної з гранями. Форму підбирають відповідно до конструкції самого мангалу. Метал повинен мати достатню товщину (зазвичай 2-4 мм). Ручка біля кришки може бути виготовлена з різних матеріалів. Найбільш практичні дерев'яні ручки: вони мінімізують ризик обпалити руку при торканні без рукавичок, до того ж дерево не виділяє повітря шкідливих речовин при нагріванні. Конструкція мангалу з кришкою може бути різною – стаціонарною, переносною, на коліщатках. Дуже зручний складний мангал: він швидко збирається і відрізняється компактністю в розібраному вигляді. Його можна брати із собою у пікнік чи поїздку. Моделі з кришкою мають також додаткові можливості для дизайнерської фантазії. Вони можуть бути прикрашені кованими деталями та іншими декоративними елементами. Вибираючи мангал, важливо підібрати пристрій достатньої глибини. Відстань між вугіллям та продуктами має становити мінімум 10 см. Вугілля зазвичай викладають шаром близько 5-10 см, так що мінімальна глибина ящика – 15 см. Довжина ящика може бути різною; ті, хто хоче мати пристрій на 10-15 шампурів і більше, можуть придбати мангал великої довжини (метр і більше), а для компанії з 3-4 осіб достатньо довжини 60-70 см. Плюсом буде наявність у комплектації таких пристроїв, як зольник , вбудований термометр (у кришці) та заслінки. Це допоможе контролювати температуру під час приготування різних страв. Зольник спрощує чищення конструкції від попелу та золи. Якщо розбірні мангали чистяться легко, то працювати з цілісним може бути важче, і ящик для золи вирішує цю проблему.

Переваги використання мангалів із кришкою

Які переваги дає використання кришки? У такому мангалі можна не тільки робити шашлик, а й коптити м'ясну та рибну сировину. У ньому можна і готувати м'ясо чи овочі на ґратах гриль. Така кількість варіантів застосування урізноманітнить раціон сім'ї. Під кришкою продукти довше залишаються теплими після приготування. Також її наявність знижує ймовірність того, що м'ясо підгорить. Іноді господарі бояться, що шашлик вийде «обвугленим». Цього легко уникнути, якщо до появи легкої скоринки смажити м'ясо на відкритому повітрі, а потім закрити кришкою мангал. У такому середовищі м'ясо буде нудитися на повільному вогні і вийде добре пропеченим зсередини. Ще один плюс - захист вугілля та м'яса від дощу. Якщо у розпал пікніка раптово пішов дощ, м'ясо можна залишити під кришкою.

Де придбати мангал із кришкою за ціною виробника?

У місті Дніпро купити цей пристрій нескладно – потрібно зробити замовлення в нашій компанії. Ціна залежить від габаритів та конструкції обраної моделі. Ми виготовляємо мангали різних типів – електричні, на дровах, стаціонарні та пересувні. У каталозі ви зможете познайомитися з моделями, що виготовляються, і вибрати вподобаний варіант для дому або поїздок.